Bilecik Gezinizde Görmeniz Gereken Tarihi Yerler


Bilecik Gezinizde Görmeniz Gereken Tarihi Yerler

Bilecik, tarihi boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, kültür turizmi açısından önemli bir şehirdir. Şehrin tarihi M.Ö. 3000’li yıllara kadar dayanmaktadır. Geçmişte bölgede başta Hititler olmak üzere; Makedonlar, Persler, Lidyalılar, Frigler gibi birçok uygarlık yaşamıştır. Osmanlı Devleti’nin ilk kurulduğu bölge olarak tarihe adını yazdıran şehir, Roma Dönemi’nden Osmanlı Dönemi’ne kadar çok sayıda tarihi olaya şahitlik etmiştir.

Tarihin önemli mücadelelerinden biri olan Kurtuluş Savaşı’na tanıklık etmiş ve Cumhuriyet’in ilanında etkili bir rol oynamıştır. Şehirde görülmeye değer birçok tarihi mekân bulunmaktadır. Yıl boyunca pek çok yerli ve yabancı turist bölgedeki tarihi yapıları ziyaret etmek için çok uzak şehirlerden gelmektedir. Bilecik geziniz sırasında bu bölgeyi ziyaret ederek, şehrin tarihi geçmişine doğru yolculuğuna çıkabilirsiniz.

Bilecik’in başlıca tarihi yapıları arasında; Ertuğrul Gazi Müzesi, Kumral Abdal Türbesi, Şeyh Edebali Türbesi, Dursun Fakıh Türbesi, Kaymakam Çeşmesi, Bilecik Müzesi, Orhan Gazi Cami, Söğüt Müzesi, Atatürk Köşkü, Tarihi Küçük Hamam, Çelebi Sultan Mehmet Cami, İnönü Şehitliği, İntikamtepe Şehitliği, Metristepe Zafer Anıtı, Bilecik Saat Kulesi, Aşevi, Dar’ül Eytam Yetimler Yurdu, Rüştiye Mektebi, Mihal Bey Hanı, Belekoma Kalesi, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, Köprülü Mehmet Paşa Cami, Kasım Paşa Cami, Hamidiye Cami, Hagios Georgios Rum Ortodoks Kilisesi, Abdullah Mihal Gazi Türbesi ve Yaşayan Şehir Müzesi yer almaktadır.

Ertuğrul Gazi Türbesi

Ertuğrul Gazi Türbesi, Bilecik’in Söğüt ilçesine bağlı Türkmenbaşı Mahallesi’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 27 km uzaklıkta bulunmaktadır. Özel aracınız ile Bilecik Söğüt Yolu üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

1. Çelebi Mehmet tarafından restore ettirilen türbe, Osman Gazi’nin babası Ertuğrul Gazi’ye aittir. Bilecik’in önemli tarihi yapıları arasında yer alan türbe, günümüze kadar birçok onarım ve bakımdan geçmiştir. Mezar olarak yapılan yapı, sonrasında türbeye çevrilmiştir. Son olarak II. Abdülhamit zamanında restore edilmiştir.

Türbenin yanı başında görülmeye değer tarihi çeşmeler yer almaktadır. Bu çeşmeler, türbeden sonra inşa ettirilmiştir. Yapının hemen giriş kısmında ise Osmanlı Devleti’nin bayrağı ve arması yer almaktadır. Bilecik tatiliniz süresince mutlaka görmeniz gereken tarihi yapılar arasındadır.

Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Haftanın her günü sabah saat 07.00 ile akşam saat 18.00 arası ziyarete açıktır.

Kumral Abdal Türbesi

Kumral Abdal Türbesi, Bilecik’in Bozüyük ilçesine bağlı Kovalıca Köyü’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 39 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D650 üzerinden ulaşım mümkündür.

Türbe, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş döneminde büyük bir rol oynayan Kumral Abdal’a aittir. Dönemin önce gelen din adamları arasında yer alan Kumral Abdal, aynı zamanda Şeyh Edebali’nin müritlerinden biridir. İnanç turizmi açısından önemli bir yere sahip olan türbeyi, tarihi gezi listenize mutlaka eklemelisiniz.

Kumral Abdal Türbesi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Gün boyu ziyarete açıktır.

Şeyh Edebali Türbesi

Şeyh Edebali Türbesi, şehir merkezinde İstiklal Mahallesi’nde yer almaktadır. Yaklaşık 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan türbeye Aşağı Çarşı Sokak ve A. Refik Öztürk Caddesi üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Şeyh Edebali Türbesi, bölgenin önemli tarihi yapıları arasında yer almaktadır. Türbe, hadis, fıkıh, tefsir konularında önemli bilgilere sahip olan Şeyh Edebali’ye aittir. Aynı zamanda Osman Gazi’nin kayınbabası olan Şeyh Edebali’nin Türbesi Orhan Gazi tarafından inşa ettirilmiştir.

Bölgede Şeyh Edebali’nin kızı Bala Hatun’un türbesi de yer almaktadır. Küçük bir tepe üzerine yaptırılan türbe, tarihi dokusu ile dikkat çekmektedir. Bilecik tarihi geziniz sırasında mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasındadır.

Şeyh Edebali Türbesi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Haftanın her günü sabah saat 08.00 ile akşam saat 22.00 arası ziyarete açıktır.

Dursun Fakıh Türbesi

Dursun Fakıh Türbesi, Bilecik’in Söğüt ilçesine bağlı Küre Köyü’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 22 km uzaklıktadır. Ulaşım için; Bilecik Söğüt Yolu’nu kullanabilirsiniz.

Şeyh Edebali’nin kızı ile evlenmiş olan Dursun Fakıh’a ait tarihi bir türbedir. Dönemin önde gelen bilim adamları arasında yer alan Dursun Fakıh, Osmanlı Devleti’nin kuruluş zamanında da büyük görevler üstlenmiştir. Osmanlı’nın ilk kadı görevini üstlenen Dursun Fakıh, aynı zamanda hadis, fıkıh, tefsir gibi birçok önemli konuda da eğitimler almıştır.

Bilecik’e geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken tarihi yapılar arasında yer alan Dursun Fakıh Türbesi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Gün boyu ziyarete açıktır.

Kaymakam Çeşmesi

Kaymakam Çeşmesi, Bilecik’in Söğüt ilçesine bağlı Orta Mahallesi’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 28 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Bilecik Söğüt Yolu üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Tarihte önemli birçok olaya tanıklık etmiş olan Kaymakam Çeşmesi, 1919 senesinde bölgenin kaymakamı olan Sait Bey tarafından inşa ettirilmiştir. Dört cepheye sahip olan çeşmenin üzerinde kabartma yaldız motifler ve çiniler bulunmaktadır. Bilecik’e geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken tarihi yapılar arasındadır.

Kaymakam Çeşmesi’ni ücretsiz bir şekilde gidip görebilirsiniz.

Bilecik Müzesi

Bilecik Müzesi, şehir merkezinde yer almaktadır. Yaklaşık 2 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan müzeye, Dedeoğlu Caddesi ve Hükümet Caddesi üzerinden hızlı bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bilecik Müzesi, 1794 senesinde yaptırılmış ve jandarma binası olarak kullanılmıştır. İleriki yıllarda hapishane olarak kullanılan bina sonrasında yeniden restore edilmiş ve 1995 senesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verilmiştir. İnşa edildiği günden günümüze kadar birçok bakım ve onarımdan gelmiştir.

Son yenileme çalışmaları sonrası 2010 senesinde müzeye çevrilmiş ve ziyarete açılmıştır. Müze içerisinde görülmeye değer arkeolojik ve etnografik eserler yer almaktadır. Ayrıca yapının bahçesinde Roma ve Bizans zamanlarına ait pek çok tarihi eseri yakından görebilmeniz mümkündür.

Bilecik Müzesi’ne girişler ücretsizdir. Pazartesi günleri dışında sabah saat 08.00 ile akşam saat 17.30 arası ziyarete açıktır.

Orhan Gazi Cami

Orhan Gazi Cami, Bilecik şehir merkezinde İstiklal Mahallesi’nde yer almaktadır. Yaklaşık 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan camiye, Aşağı Çarşı Sokak ve A.Refik Öztürk Caddesi üzerinden ulaşım mümkündür.

Orhan Gazi Cami, 1392 senesinde Yıldırım Beyazıt tarafından inşa ettirilmiştir. Bölgenin önemli tarihi yapıları arasında yer alan cami, kare formda ve tek kubbeli olarak yaptırılmıştır. Yapının en dikkat çeken bölümü ise kurşun kullanılarak yapılan kubbesidir. Bu sebepten dolayı bölge halkı tarafından “Kurşunlu Cami” olarak da anılmaktadır.

2. Abdülhamit döneminde birçok onarım ve bakımdan geçen camiye, sonrasında iki tane minare eklenmiştir. Bilecik’e geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken önemli tarihi yapılar arasında yer almaktadır. Camiyi ücretsiz bir şekilde gün içerisinde ziyaret edebilirsiniz.

Söğüt Müzesi

Söğüt Müzesi, Bilecik’in Söğüt ilçesine bağlı Orta Mahallesi’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 28 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Bilecik Söğüt Yolu üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Söğüt Müzesi, 2. Abdülhamit tarafından yaptırılan önemli tarihi yapılardan biridir. Müze içerisinde görülmeye birçok tarihi eser bulunmaktadır. Osmanlı dönemine ait birçok tarihi eser, Yörüklere ait tarihi eşyalar, Söğüt ilçesinin tarihi ile ilgili önemli fotoğraf ve belgeler sergilenmektedir. Bilecik tarihi gezi listenize mutlaka eklemeniz gereken yerler arasındadır.

Söğüt Müzesi’ne girişler ücretsizdir. Pazartesi ve hafta sonları kapalı olan müze diğer günlerde sabah saat 08.00 ile akşam saat 17.30 arası ziyarete açıktır.

Atatürk Köşkü

Atatürk Köşkü, Bilecik’in Bozüyük ilçesine bağlı Camiliyayla Köyü’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 64 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D650 üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

1930 senesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı tarafından inşa ettirilen yapı, bölgenin görülmeye değer önemli tarihi yapıları arasında yer almaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün bölgeyi ziyaret ettiği dönemlerde sık sık konakladığı yerdir. Yapının etrafı çeşitli ağaçlar ile kaplıdır. Yıl boyunca birçok turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Atatürk Köşkü özel mülk olduğu için içeriye giriş izni yoktur. Yapıyı dışarıdan görebilmeniz mümkündür.

Tarihi Küçük Hamam

Tarihi Küçük Hamam, şehir merkezinde İstiklal Mahallesi’nde yer almaktadır. Yaklaşık 4 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan bölgeye, Aşağı Çarşı Sokak ve A.Refik Öztürk Caddesi üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Tarihi Küçük Hamam, bölgenin köklü tarihini yansıtan tarihi yapılardan biridir. Ne zaman yapıldığına dair herhangi bir bilgi yoktur. Bilecik geziniz sırasında görülmeye değer tarihi yapılar arasında yer almaktadır.

Çelebi Sultan Mehmet Cami

Çelebi Sultan Mehmet Cami, Bilecik’in Söğüt ilçesine bağlı Orta Mahallesi’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 28 km uzaklıktadır. Ulaşım için; Bilecik Söğüt Yolu’nu kullanabilirsiniz.

Çarşı Cami adıyla da bilinen cami, 1414 ile 1420 yılları arasında I.Mehmet tarafından inşa ettirilmiştir. Yapının üzerinde toplam 12 kubbe bulunmaktadır. Yapının içi ise mimari açıdan oldukça dikkat çekicidir. II. Abdülhamit döneminde onarım ve bakım çalışmalarından geçen cami, günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Halen ibadethane olarak kullanılmaktadır.

Çelebi Sultan Mehmet Camisi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

İnönü Şehitliği

İnönü Şehitliği, Bilecik’in Bozüyük ilçesine bağlı Akpınar Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 45 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D650 üzerinden ulaşım mümkündür.

İnönü Savaşı esnasında şehir düşen askerlerin anısına yapılan şehitlikte toplam 844 kabir yer almaktadır. Her yıl burada şehitler için anma törenleri düzenlenmektedir. Önemli tarihi yapılar arasında yer alan İnönü Şehitliği’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Gün boyu ziyarete açıktır.

İntikamtepe Şehitliği

İntikamtepe Şehitliği, Bilecik’in Bozüyük ilçesine bağlı Karaağaç Köyü’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 43 km uzaklıktadır. Ulaşım için; D650 kara yolunu kullanabilirsiniz.

Kurtuluş Savaşı sırasında bölgede şehit düşen askerlerin anısına yapılan İntikamtepe Şehitliği, tarihi açıdan büyük bir öneme sahiptir. Şehitlikte toplam 63 kabir mevcuttur. Bilecik geziniz sırasında mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biridir. Giriş ücreti yoktur ve gün boyu ziyarete açıktır.

Metristepe Zafer Anıtı

Metristepe Zafer Anıtı, Bilecik’in Bozüyük ilçesine bağlı Metristepe Köyü’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 44 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Bilecik Söğüt Yolu üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

İnönü Savaşı’nda şehit düşen askerlerin anısına inşa edilen anıt, 1975 yılında açılmıştır. Ortalama 25 m yüksekliğe sahip olan anıt, ihtişamlı görüntüsü ile dikkat çekmektedir. Anıtın üzerinde şehitler ile ilgili yazılar bulunmaktadır. Bilecik geziniz esnasında mutlaka ziyaret etmeniz gereken tarihi yapılardan biridir.

Metristepe Zafer Anıtı’nı ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Gün boyu ziyaret açıktır.

Bilecik Saat Kulesi

Bilecik Saat Kulesi, şehir merkezinde İstiklal Mahallesi’nde yer almaktadır. Yaklaşık 2 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan kuleye ulaşım son derece kolaydır. Atatürk Bulvarı ve Ertuğrul Gazi Caddesi üzerinden yürüyerek, ulaşım mümkündür.

Bilecik Saat Kulesi, 1907 senesinde Musa Kazım Bey tarafından yaptırılmıştır. Şehrin simgesel yapısı olarak bilinmektedir. Yaklaşık olarak 15 m yüksekliğe sahip olan kule, görüntüsü ile gelen ziyaretçileri büyülemektedir. 1987 senesinde bakım ve onarımdan geçen kule, Bilecik geziniz sırasında mutlaka görmeniz gereken tarihi yapılar arasındadır.

Bilecik Saat Kulesi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Gün boyu ziyarete açıktır.

Aşevi

Aşevi, şehir merkezinde İstiklal Mahallesi’nde yer almaktadır. Yürüme mesafesinde yer alan bölgeye Atatürk Bulvarı ve Cumhuriyet Caddesi üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Aşevi, Osmanlı zamanında 18.yüzyılın sonlarına doğru inşa edilmiştir. İki kattan meydana gelen yapı, birçok farklı hizmet için kullanılmıştır. 2002 yılında bakım ve onarım çalışmalarından geçen yapı, günümüzde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Hizmet Binası olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Aşevi’ne giriş ücreti yoktur. Hafta sonları ziyarete kapalı olan yapıyı, hafta içi her gün sabah saat 08.00 ile akşam saat 17.00 arası ziyaret edebilirsiniz.

Dar’ül Eytam Yetimler Yurdu

Dar’ül Eytam Yetimler Yurdu, Bilecik’in Söğüt ilçesine bağlı Orta Mahallesi’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 28 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Bilecik Söğüt Yolu üzerinden ulaşım mümkündür.

Dar’ül Eytam Yetimler Yurdu, 1905 senesinde 2.Abdülhamit tarafından yaptırılmıştır. Toplam iki kattan meydana gelen yapının giriş kısmında çini süslemeleri yer almaktadır. Kültür turizmi açısından büyük bir öneme sahiptir. Bilecik geziniz esnasında mutlaka görmeniz gereken tarihi yapılar arasında yer almaktadır.

Dar’ül Eytam Yetimler Yurdu’nu ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Haftanın her günü sabah saat 08.00 ile akşam saat 17.00 arası ziyarete açıktır.

Rüştiye Mektebi

Rüştiye Mektebi, şehir merkezinde İstiklal Mahallesi’nde yer almaktadır. Yaklaşık 2 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan yapıya ulaşım için; Atatürk Bulvarı’nı ve Ertuğrul Gazi Caddesi’ni kullanabilirsiniz.

Rüştiye Mektebi, 1905 senesinde yaptırılmıştır. Osmanlı zamanından kalma bir yapı olduğu için tarihi açıdan oldukça önemlidir. Yapıldığı tarihten itibaren uzun seneler boyunca okul olarak hizmet vermiştir. Osmanlı mimarisini yansıtan yapıyı, Bilecik tatiliniz sırasında mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Rüştiye Mektebi’ne giriş ücreti yoktur. Hafta sonları kapalıdır. Hafta içi her gün sabah saat 08.30 ile akşam saat 17.30 arası ziyarete açıktır.

Mihal Bey Hanı

Mihal Bey Hanı, Bilecik’in Gölpazarı ilçesine bağlı Orta Mahallesi’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 43 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Adapazarı Bilecik Yolu/D160 ve Bolu Bilecik Yolu/D160 üzerinden ulaşım mümkündür.

Mihal Bey Hanı, 1318 senesinde Mihal Bey tarafından inşa ettirilmiştir. Tek kattan oluşan hanın yapımında taş ve tuğla malzemeleri kullanılmıştır. Geçmişte kervanların dinlenme noktası olarak kullandığı hanlardan biridir. Yapının içerisi 4 farklı kısımdan oluşmaktadır. Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyan tarihi hanı, Bilecik geziniz esnasında mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Mihal Bey Hanı’nı ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Gün boyu ziyarete açıktır.

Belekoma Kalesi

Belekoma Kalesi, şehir merkezinde İstiklal Mahallesi’nde yer almaktadır. Yaklaşık 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan bölgeye, Aşağı Çarşı Sokak üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Belekoma Kalesi, Doğu Roma İmparatorluğu tarafından yaptırılmıştır. Karasu Havzası Hamsu Vadisi’nin en yüksek tepesinde yer alan kaleden günümüze birkaç parçası ulaşmayı başarmıştır. Şehrin köklü tarihi açısından önemli bir yere sahip olan bölgeyi, Bilecik’e geldiğinizde mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Belekoma Kalesi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Gün boyu ziyarete açıktır.

Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi

Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, şehir merkezinde yer almaktadır. Yürüme mesafesinde yer alan bölgeye Aşağı Çarşı Sokak üzerinden hızlı bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, bölgenin önemli tarihi yapıları arasında yer almaktadır. 2018 senesinde Bilecik Belediyesi tarafından hizmete açılmıştır. Bölgede Osmanlı Devleti’nin kuruluş döneminde yer alan padişahlardan son padişaha kadar hepsinin bilgileri kronolojik bir şekilde ortalama 200 metrelik bir şerit üzerine yazılıdır.

Bu tarihi yeri ziyaret ettiğinizde Osmanlı padişahları hakkında detaylı bilgilere ulaşabilir ve şehrin köklü tarihine doğru yolculuğa çıkabilirsiniz. Binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen bölgede, aynı zamanda şehrin tarihi ile ilgili 3D sunumların yapıldığı bir de sinema yer almaktadır.

Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Haftanın her günü sabah saat 08.00 ile akşam saat 17.00 arası ziyarete açıktır.

Köprülü Mehmet Paşa Cami

Köprülü Mehmet Paşa Cami, Bilecik’in Merkez ilçesine bağlı Vezirhan beldesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 17 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Adapazarı Bilecik Yolu/D160 üzerinden ulaşım mümkündür.

Köprülü Mehmet Paşa Cami, 1665 senesinde Köprülü Mehmet Paşa tarafından inşa ettirilmiştir. Bölgenin önemli tarihi camileri arasında yer almaktadır. Net bir bilgi olmamasına karşın tarihi caminin mimarının Mimar Sinan olduğu tahmin edilmektedir. Caminin yapımında kesme taşlar kullanılmıştır.

Yapıldığı dönemden günümüze kadar sağlam bir şekilde ulaşmayı başarmış olan ender tarihi yapılardan biridir. Camide kullanılan ahşap oyma sanatı ise oldukça dikkat çekmektedir. Bilecik geziniz esnasında mutlaka görmeniz gereken tarihi yapılardan biridir.

Köprülü Mehmet Paşa Cami, gün boyu ziyarete açıktır. Giriş ücreti yoktur.

Kasım Paşa Cami

Kasım Paşa Cami, Bilecik’in Bozüyük ilçesine bağlı Kasımpaşa Mahallesi’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 36 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D650 üzerinden ulaşım mümkündür.

Dönemin Sadrazamı Kasım Paşa tarafından 1528 yılında Mimar Sinan’a yaptırılan cami, bölgenin önemli tarihi yapıları arasında yer almaktadır. Caminin yapımında kesme taşlar kullanılmıştır. Yapıda kullanılan ahşap işçiliği, taş ve mermer işçiliği ise oldukça dikkat çekmektedir. Bilecik geziniz esnasında görmeniz gereken tarihi yapılardan biridir.

Kasım Paşa Camisi’ni ücretsiz bir şekilde gidip görebilirsiniz. Gün boyu ziyarete açıktır.

Hamidiye Cami

Hamidiye Cami, Bilecik’in Söğüt ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 29 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Bilecik Söğüt Yolu üzerinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Hamidiye Cami, 1903-1905 seneleri arasında 2.Abdülhamit tarafından yaptırılmıştır. Osmanlı mimarisini yansıtan cami, kare formda inşa edilmiştir. Yapımında kırmızı kesme taşlar kullanılmıştır. Tek kubbeye sahip olan caminin iki tane de minaresi bulunmaktadır. İki minareye sahip olduğundan “Çifte Minareli Cami” olarak bilinmektedir.

Gün boyu ziyarete açık olan camiye girişler de ücretsizdir.

Hagios Georgios Rum Ortodoks Kilisesi

Hagios Georgios Rum Ortodoks Kilisesi, Bilecik’in Osmaneli ilçesine bağlı Camikebir Mahallesi’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 34 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Adapazarı Bilecik Yolu/D160 ve Adapazarı Bilecik Yolu/D650 üzerinden ulaşım mümkündür.

Aya Yorgi Kilisesi olarak da bilinen Hagios Georgios Rum Ortodoks Kilisesi, 19. yüzyılın sonlarına doğru yaptırılmıştır. Haç şeklinde yapılan kilisenin planı, Macar bir mühendis tarafından tasarlanmıştır. Yapının iki cephesinde de birer tane çan kulesi mevcuttur.

Tarih meraklıları tarafından sıklıkla ziyaret edilen kilise, mimari yapısı ile göze çarpmaktadır. Ortaçağ döneminin mimari özelliklerini yansıtan kiliseyi, Bilecik geziniz sırasında mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Hagios Georgios Rum Ortodoks Kilisesi’ni ücretsiz bir şekilde gün içerisinde ziyaret edebilirsiniz.

Abdullah Mihal Gazi Türbesi

Abdullah Mihal Gazi Türbesi, Bilecik’in İnhisar ilçesine bağlı Harmanköy Köyü’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 61 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Bilecik Söğüt Yolu üzerinden ulaşım mümkündür.

Abdullah Mihal Gazi Türbesi, bölgenin inanç turizmi açısından önemli tarihi yapılarından biridir. Türbe, Bizans zamanında Harmankaya tekfuru olarak anılan Mihail’e aittir. Her sene Eylül ayının ilk Pazar gününde Mihal Gazi’yi anma törenleri düzenlenmektedir. Bu törenler sırasında dualar okunmakta ve şifalı olduğu söylenen pilavdan dağıtılmaktadır.

Bilecik tatilinizi bu tarihlere denk getirerek, Hem türbeyi ziyaret edebilir hem de şifalı olarak tabir edilen pilavdan yiyebilirsiniz. Türbeye girişler ücretsizdir. Gün boyu ziyarete açıktır.

Yaşayan Şehir Müzesi

Yaşayan Şehir Müzesi, şehir merkezinde Bahçelievler Mahallesi’nde yer almaktadır. Yaklaşık 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan müzeye Atatürk Bulvarı üzerinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yaşayan Şehir Müzesi, 2017 senesinde Bilecik Belediyesi tarafından hizmete ve ziyarete açılmıştır. Müze içerisinde şehrin örf ve adetlerini yansıtan birçok tarihi eşyayı görebilmeniz mümkündür. Her sene çok sayıda yerli ve yabancı turist bu müzeyi ziyaret etmektedir.

Ayrıca müze içerisinde birbirinden farklı konularda eğitimler verilmektedir. Büyüklerin yanı sıra çocuk ziyaretçilerde bu verilen eğitimlere katılım sağlayabilmektedir. Müzeyi ziyaret ederek, şehrin gelenekleri ve yakın tarihi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Perşembe günleri kapalı olan müze, diğer günler sabah saat 08.30 ile akşam saat 17.30 arası ziyarete açıktır.

Yaşayan Şehir Müzesi’ne giriş ücreti yoktur.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir.Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz.Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.