Düzce Gezinizde Görmeniz Gereken Tarihi Yerler


Düzce Gezinizde Görmeniz Gereken Tarihi Yerler

Düzce, tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tarihi M.Ö. 1390 yıllarına dayanan şehirde; Roma, Bizans, Frig, Pers, Lidya, Osmanlı, Selçuklu gibi birçok millete ait tarihi eserleri görebilmeniz mümkündür. Köklü tarihi ile dikkat çeken şehirde, görülmeye değer birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Şehir, kültür turizmi açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir.

Her sene şehir dışından gelen birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan şehir, koca bir tarihi içerisinde barındırmaktadır. Düzce’ye geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken tarihi yapılar arasında; Ceneviz Kalesi, Konuralp Müzesi, Hemşin Cami, Antik Tiyatro, Ahmet Dede Türbesi, Antik Su Kemerleri, Evliya Cami, Orhangazi Cami, Atlı Kapı, Konuralp Türbesi, Mermer Köprü, Karaköy Şeyh Müslihittin Türbesi, Sarıçökek Köyü Cami, Tepeköy Cami, Cumayeri Yeni Cami ve Dadalı Köyü yer almaktadır.

Ceneviz Kalesi

Ceneviz Kalesi, Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlı Hacı Yusuflar Mahallesi’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 44 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D655 üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ceneviz Kalesi, hem doğal güzelliği hem de tarihi dokusu ile şehrin en popüler yapılarından biridir. Cenevizliler tarafından denizden yüksek bir alana yapılan kale, oldukça güzel bir deniz manzarasına sahiptir. Kalenin yapımında moloz taşları ve kiremit kullanılmıştır. Özellikle tarih meraklıları tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Kalenin çevresinde piknik yapmanıza olanak sağlayan mesire alanları bulunmaktadır. Ayrıca kalenin her iki yanında da denize girebileceğiniz plajlar mevcuttur. Bölgeyi ziyaret ettiğinizde hem ilçenin tarihi hakkında bilgi sahibi olabilir hem de doğal güzellikler içerisinde harika bir gün geçirebilirsiniz.

Ceneviz Kalesi’ne girişler ücretsizdir.

Özel araç giriş ücreti ise 5 TL’dir.

Konuralp Müzesi

Konuralp Müzesi, şehir merkezinde yer almaktadır. Yaklaşık 3 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan müzeye, Atatürk Bulvarı ve Cumhuriyet Sokağı üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Konuralp Müzesi’nin bulunduğu bölgenin eski adı Prusias Ad Hypium Antik Roma Kenti’dir. Bölgede antik kentten günümüze kadar gelmeyi başarmış olan birçok tarihi kalıntı bulunmaktadır. Bu tarihi kalıntıları ve eserleri korumak adına bölgeye 1993 yılında müze inşa edilmiştir. Müze toplam iki kattan meydana gelmektedir.

Müze içerisinde toplam 6118 tarihi eser yer almaktadır. Bu eserler arasında sikkeler, arkeolojik eserler, etnografik eserler, yöresel kıyafetler, silahlar yer almaktadır. Ayrıca Neolitik, Antik Roma ve Tunç zamanlarından günümüze kadar gelen birçok tarihi eser de müze içerisinde sergilenmektedir. Müzenin bahçesinde ise görülmeye değer Tyche Heykeli ve Orpheus Mozaik gibi önemli tarihi heykeller mevcuttur.

Pazartesi günleri kapalıdır. Haftanın diğer günleri ise sabah saat 10.00 ile akşam saat 17.30 arası ziyarete açıktır.

Konuralp Müzesi’ne girişler ücretsizdir.

Hemşin Cami

Hemşin Cami, Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlı Hemşin Köyü’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 53 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D655 üzerinden ulaşım mümkündür.

Şehrin önemli tarihi yapılarından biri olan Hemşin Cami, 1877 yılında Hemşinliler tarafından inşa edilmiştir. İki kattan meydana gelen caminin giriş katı, taş malzemeler kullanılarak yapılmıştır. İkinci katı ise çivisiz bir şekilde inşa edilmiştir. Yapının özellikle tavan işçiliği oldukça ihtişamlıdır. Yeşillikler içerisinde yer alan bu tarihi camiyi, mutlaka görmelisiniz.

Hemşin Camisi’ne girişler ücretsizdir. Gün boyu ziyarete açıktır.

Antik Tiyatro

Antik Tiyatro, Düzce’nin Merkez ilçesine bağlı Çiftepınar Mahallesi’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 9 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Düzce Akçakoca Yolu/D655 üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Roma İmparatorluğu zamanında inşa edilen Antik Tiyatro, şehrin önemli tarihi yapıları arasında yer almaktadır. Konuralp Antik Tiyatrosu olarak da bilinen yapı, Prusias Krallığı’nın izlerini taşımaktadır. Tiyatro, yaklaşık olarak 10.000 kişilik bir kapasiteye sahiptir. Görkemli görüntüsü ile dikkat çeken yapıyı, şehre geldiğinizde mutlaka yakından görmelisiniz.

Antik Tiyatro’yu ücretsiz bir şekilde gün içerisinde ziyaret edebilirsiniz.

Ahmet Dede Türbesi

Ahmet Dede Türbesi, Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlı Kepenç Köyü’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 40 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D655 üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ahmet Dede Türbesi, şehrin görülmeye değer tarihi yapılarından biridir. Eşsiz görüntüsü ile dikkat çeken bir derenin yanında yer almaktadır. Türbenin çevresinde asırlık çınar ağaçlarını görebilmeniz mümkündür. Ayrıca türbeyi ziyaret ettiğinizde tarihi bir camiye ve tarihi taş hamam kalıntılarına rastlayabilirsiniz.

Ahmet Dede Türbesi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Gün boyu ziyarete açıktır.

Antik Su Kemerleri

Antik Su Kemerleri, Düzce’nin Merkez ilçesine bağlı Kemerkasım Köyü’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 12 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Düzce Akçakoca Yolu/D655 üzerinden ulaşım mümkündür.

Antik Su Kemerleri, şehrin önemli tarihi yapıları arasında yer almaktadır. Günümüze kadar sağlam gelmeyi başarmış tarihi yapılardan biridir. Kemerin yapımında moloz taşlar kullanılmıştır. Kaynaklarda, Osmanlı Dönemi’nde inşa edildiği yazılı olsa da Osmanlı’dan daha önce inşa edildiğine dair bilgiler de bulunmaktadır.

Antik Su Kemerleri’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Gün boyu ziyarete açıktır.

Evliya Cami

Evliya Cami, Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlı Göktepe Köyü’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 42 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D655 üzerinden ulaşım mümkündür.

Evliya Cami, şehrin önemli tarihi camileri arasında yer almaktadır. Ahmet Dede Türbesi’nin bulunduğu alanda yer alan cami, çivisiz tekniği ile yapılmıştır. Mimari özellikleri ile dikkat çeken camiyi, Düzce tarihi yerler gezilecek listenize mutlaka eklemelisiniz. Cami, günümüzde ibadet yeri olarak kullanılmaktadır.

Evliya Camisi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Orhangazi Cami

Orhangazi Cami, Düzce’nin Yığılca ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 36 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Düzce Yığılca Yolu üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Orhangazi Cami, 1323 senesinde bölgede yaşayan Türkler tarafından yapılmıştır. Şehrin en eski tarihi camilerinden biri olma özelliğini taşımaktadır. Özellikle bölgeye yakın yerlerden Cuma namazını kılmak için gelenlerin sayısı epey çoktur. Bu yüzden bu camiye Cuma Camii de denilmektedir.

Orhangazi Camisi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. İbadet saatleri dışında ziyaret etmeniz daha uygundur.

Atlı Kapı

Atlı Kapı, Düzce’nin Merkez ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 8 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Düzce Akçakoca Yolu/D655 üzerinden rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Atlı Kapı, Antik Tiyatro yolu üzerinde yer alan tarihi bir kapıdır. Bu kapının yer aldığı sokakta aynı ismi taşımaktadır. Bölgenin bulunduğu yerde yerel bir taş mevcuttur. Bu taşa lento denmektedir. Taşın üzerinde yer alan at şekli oldukça dikkat çekicidir. Ayrıca taşın üzerinde Yunanca yazılarından oluşan bir de kitabe yer almaktadır. Bu tarihi yapıyı, Düzce’ye geldiğinizde mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Atlı Kapı’yı ücretsiz bir şekilde gün içerisinde ziyaret edebilirsiniz.

Konuralp Türbesi

Konuralp Türbesi, Düzce’nin Merkez ilçesine bağlı Konuralp Mahallesi’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 9 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Düzce Akçakoca Yolu/D655 üzerinden hızlı bir şekilde ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür.

Konuralp Türbesi, Osmanlı Devleti’nin padişahlarına hizmet vermiş cesur bir asker olan Konuralp'e ait bir türbedir. 1326 senesinde hayatını kaybeden Konur Alp’in adına inşa edilen türbe içerisinde toplam üç mezar yer almaktadır. Yakın zamanda bakım ve onarımdan geçen türbeyi, Düzce’ye geldiğinizde mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Konuralp Türbesi’ne giriş ücreti yoktur. Gün boyu ziyarete açıktır.

Mermer Köprü

Mermer Köprü, Düzce’nin Merkez ilçesine bağlı Şehit Hüseyin Kıl Mahallesi’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 10 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D655 üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Mermer Köprü, şehrin görülmeye değer tarihi yapılarından biridir. Harç kullanılmadan yapılan cami, tarihi mimarisi ile oldukça dikkat çekmektedir. İnşa edildiği günden bugüne kadar birçok hasar gören yapıdan günümüze sadece üç kemeri sağlam bir şekilde ulaşmıştır. Bu kemerler yaklaşık 10 m uzunluğa sahiptir. Tarihin eşsiz mimari özelliklerini yansıtan bu tarihi köprüyü, mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Mermer Köprü’yü ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Karaköy Şeyh Müslihittin Türbesi

Karaköy Şeyh Müslihittin Türbesi, Düzce’nin Çilimli ilçesine bağlı Karaköy’ünde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 15 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D100 ve Düzce Caddesi üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Karaköy Şeyh Müslihittin Türbesi, 16. yüzyılda bölgede yaşamış olan dervişlerden Şeyh Aliyyül Müslihittin’e ait bir türbedir. Şeyh Müslihittin aynı zamanda Kastamonulu Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri’nin müritlerinden biridir. Bu tarihi türbeyi, Düzce’ye geldiğinizde mutlaka yakından görmelisiniz. Gün boyu açık olan bu tarihi türbeyi, ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Sarıçökek Köyü Cami

Sarıçökek Köyü Cami, Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde bağlı Sarıçökek Köyü’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 18 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D100 üzerinden ulaşım mümkündür.

Orhan Gazi zamanından kalma önemli tarihi camilerden biri olan Sarıçökek Köyü Cami, 14 yüzyılda yapılmıştır. Çivisiz tekniği kullanılarak yapılan cami, tarihi dokusu ile oldukça dikkat çekmektedir. İnanç turizmi açısından büyük bir öneme sahiptir. Camiyi, gün içerisinde ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Tepeköy Cami

Tepeköy Cami, Düzce’nin Çilimli ilçesine bağlı Tepeköy Köyü’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 17 km uzaklıktadır. Ulaşım için; D100 karayolunu kullanabilirsiniz.

Tepeköy Cami, 1954 senesinde inşa edilmiştir. Dikdörtgen formda yapılan caminin çinko kaplı minaresi oldukça dikkat çekicidir. Ahşap malzeme kullanılan inşa edilen caminin görüntüsü oldukça büyüleyicidir. Düzce’ye geldiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken tarihi yapılar arasında yer almaktadır.

Tepeköy Camisi’ni gün içerisinde ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Cumayeri Yeni Cami

Cumayeri Yeni Cami, Düzce’nin Cumayeri ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 21 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D100 ve Adapazarı Bolu Yolu/D100 üzerinden ulaşım mümkündür.

1942 senesinde dikdörtgen formda yapılan cami, şehrin görülmeye değer tarihi yapılarından biridir. Caminin yapımında ahşap malzemeler kullanılmıştır. Caminin iç dekoru ise bölgenin yöresel havasını yansıtmaktadır. Yöresel ahşap iç mimarisi ile göz kamaştıran bu tarihi camiyi, Düzce’ye geldiğinizde mutlaka yakından görmelisiniz.

Cumayeri Yeni Camisi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Gün boyu ziyarete açıktır.

Dadalı Köyü

Dadalı Köyü, Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlı bir köyüdür. Şehir merkezine yaklaşık olarak 31 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D655 üzerinden ulaşım mümkündür.

Dadalı Köyü, bünyesinde bulunan tarihi evleri ile dikkat çekmektedir. Köyde birbirinden farklı mimari özelliklere sahip ahşaptan oluşan evler bulunmaktadır. Özellikle turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilen bu tarihi evleri, Düzce’ye geldiğinizde mutlaka yakından görmelisiniz. Ziyarete gelmeden önce yanınızda fotoğraf makinenizi getirmelisiniz.

Dadalı Köyü’nü ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilir, buram buram tarih kokan evleri yakından inceleyebilirsiniz.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir.Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz.Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.