Yalova Gezinizde Görmeniz Gereken Tarihi Yerler


Yalova Gezinizde Görmeniz Gereken Tarihi Yerler

Yalova, bünyesinde barındırdığı birçok doğal güzelliğin yanı sıra önemli tarihi yapıları ile de oldukça popüler bir şehirdir. Yaklaşık 6000 yıllık geçmişi ile dikkat çeken şehir, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Cumhuriyet Dönemi’nden kalma köşkleri, eski camileri, anıtları, müzeleri ve pek çok görülmeye değer tarihi güzellikleri ile gelen misafirlerini ağırlamaktadır.

Yalova’da tarihe şahitlik edebileceğiniz pek çok önemli tarihi yapı bulunmaktadır. Yalova’nın başlıca tarihi yapıları arasında Yürüyen Köşk, Yalova Kent Müzesi, Rüstem Paşa Cami, Hersekzade Ahmet Paşa Cami, Hacı Ali Paşa Cami, Taşköprü, Kurşunlu Hamamı, Elmalık Kalesi, Güneyköy Küçük Cami, Tarihi Kilise, Kara Kilise, Çınarcık Merkez Cami, Sinema Binası, Atatürk Köşkü, Armutlu Kaplıcaları, Deprem Anıtı, Yalova Açık Hava Müzesi, İbrahim Müteferrika Kâğıt Müzesi ve Tigem Atatürk ve Çocuk Müzesi yer almaktadır.

Yürüyen Köşk

Yürüyen Köşk, Yalova’nın Sahil Yürüyüş Yolu üzerinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 4 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Atatürk Bulvarı/D575/E881 üzerinden ulaşım mümkündür. Ayrıca Yalova Belediyesi tarafından şehir merkezinden bölgeye kalkan servis araçlarını da tercih edebilirsiniz.

Yürüyen Köşk, 1929 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’da konaklaması için inşa edilmiştir. Köşkün oldukça ilginç bir hikâyesi vardır. Atatürk, köşkü ziyarete geldiği esnada köşk çevresinde bulunan koca çınarın dallarının kesildiğini görmüştür. Ağaca zarar verilmesini istemeyen Atatürk, bunun üzerine köşkün 5 metre kadar uzağa taşınmasını istemiştir.

Ray üzerine itinayla yerleştirilen köşk, biraz uzağa taşınmış ve böylelikle ağaca hiçbir şekilde zarar verilmemiştir. Köşkün adı da bu sebepten dolayı Yürüyen Köşk olmuştur. Günümüzde müze olarak ziyarete açık bir şekilde hizmet vermektedir. Şehrin en gözde tarihi yapıları arasında yer almaktadır.

Pazartesi dışında haftanın her günü sabah saat 09.00 ile akşam saat 17.00 arası ziyarete açıktır.

Yürüyen Köşk’e giriş ücreti 6 TL’dir.

Yalova'nın tarihi ve turistik duraklarını yerinde göreceğiniz ve konforlu bir tatil planı yapmak için Yalova Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Yalova Kent Müzesi

Yalova Kent Müzesi, Yalova şehir merkezinde yer almaktadır. Ulaşım için; Cengiz Koçal Caddesi’ni kullanabilirsiniz.

Yalova Kent Müzesi, Yalova’nın merkezi olarak bilinen iskelenin hemen yanındaki meydanın bulunduğu alanda yer almaktadır. Meydanda bulunan tek yapı olduğundan gelen ziyaretçilerin hemen ilgisini çekmektedir. 15 Mayıs 2013 senesinde Kent Müzesi olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Müze, zemin ve 1. kattan oluşmaktadır. Müze içerisinde Yalova’daki 6000 yıl öncesine dayanan ilk yerleşimden Osmanlı dönemindeki şehir oluşumuna kadar yaşanan tüm olaylar kronolojik bir şekilde belge ve objeler eşliğinde sergilenmektedir. Şehrin tarihi dokusunu hissetmek isteyenlerin tercih ettiği noktalar arasındadır.

Pazartesi günleri dışında sabah saat 08.30 ile öğlen saat 12.30 arası ve öğlen saat 13.30 ile akşam saat 17.30 arası ziyarete açıktır.

Yalova Kent Müzesi’ne giriş ücreti yoktur.

Elmalık Kalesi

Elmalık Kalesi, Yalova’nın Merkez ilçesine bağlı Elmalık Köyü’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 7 km uzaklıktadır. Ulaşım için; Rasim Koçal Caddesi’ni kullanabilirsiniz.

Elmalık Kalesi, Yalova’nın en önemli tarihi yapıları arasında yer almaktadır. 270 m rakımda yer alan Bahçe Tepe üzerinde bulunmaktadır. Kalenin hangi tarihte ve kim tarafından yapıldığına dair herhangi bir bilgi yoktur. 40 metreye 80 metrelik dikdörtgen bir formda yapılmıştır. Kurtuluş Savaşı’na kadar aktif bir şekilde kullanılmıştır.

Yapımında tuğla ve örme sıra taşlar kullanılmıştır. Antik Pylai kentinin önemli kalesi olarak bilinmektedir. Yapıldığı dönemde kontrol ve güvenlik noktası olarak kullanıldığı tahmin edilmektedir. Ayrıca kaleyi ziyaret ettiğinizde Marmara Denizi’nin muhteşem manzarasına da şahitlik edebilirsiniz.

Gün boyu ziyarete açıktır.

Elmalık Kalesi’ne giriş ücreti yoktur.

Sinema Binası

Sinema Binası, Yalova’nın Termal ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 13 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Yaşar Okuyan Bulvarı/Şehit Ömer Faydalı Caddesi ve Yalova Termal Yolu üzerinden ulaşım mümkündür.

Sinema Binası, 19. yüzyılın sonlarına doğru yapılmıştır. Yeşillik alanlar içerisinde yer alan yapı, tek kattan oluşmaktadır. Bembeyaz ve küçük yapısı ile dikkat çeken Sinema Binası, dikdörtgen bir formda inşa edilmiştir. Ahşap ve harika bir mimariye sahiptir.

Yapıldığı dönemde lokanta olarak hizmet veren bina, 1947 yılında sinemaya dönüştürülmüş ve sonrasında da cafe olarak hizmet vermeye başlamıştır. 2006 yılında ise birtakım restorasyon çalışmaları geçirmiştir. Günümüzde sinema, cafe ve toplantı salonu olarak hizmet vermektedir.

Sinema Binası’na giriş ücreti yoktur. Gün boyu ziyarete açıktır.

Rüstem Paşa Cami

Rüstem Paşa Cami, Yalova şehir merkezinde yer almaktadır. Ulaşım için; Cengiz Koçal Caddesi’ni kullanabilirsiniz.

Rüstem Paşa Cami, 1500-1561 senesinde Kanuni Sultan Süleyman’ın sadrazamı Rüstem Paşa tarafından yaptırılmıştır. Yapıldığı dönemden bu yana aktif olarak kullanılan cami, şehrin önemli tarihi yapıları arasındadır. Yapıldığı dönemde cami, han ve hamamdan oluşan bir külliyeyken, günümüze yalnızca cami ve hamam bölümleri gelebilmiştir.

17 Ağustos depreminde ciddi zarar gören yapı, restore edilerek tekrar eski orijinal haline getirilmiştir. Caminin bir bölümü kadınlar için mescit olarak kullanılmaktadır. Bir diğer bölümü ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kitaplarının satış noktası olarak hizmet vermektedir. Yalova gezinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken tarihi yerlerden biridir.

Rüstem paşa Camisi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Hersekzade Ahmet Paşa Cami

Hersekzade Ahmet Paşa Cami, Yalova’nın Altınova ilçesine bağlı Hersek Köyü’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 24 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D575/E881 üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Osmanlı döneminde 17.yüzyılda yapılan cami, Bosna-Hersek doğumlu, dönemin meşhur sadrazamı Hersekzade Ahmet Paşa’nın isteği üzerine inşa edilmiştir. Ahmet Paşa’nın kendi adını taşıdığı caminin üzerinde en dikkat çeken özellik ise kesme taş işçiliğinin kullanılmış olmasıdır.

Hersekzade Ahmet Paşa, İzmit ve Yalova çevresinde limandan medreseye kadar pek çok önemli yapıyı inşa ettirmiştir. Şehirde yaptırdığı bu önemli mimari eserleri ile günümüzde hala adı anılmaktadır. Yalova geziniz esnasında mutlaka görmeniz gereken tarihi yapılar arasındadır.

Hersekzade Ahmet Paşa Camisi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Hacı Ali Paşa Cami

Hacı Ali Paşa Cami, Yalova’nın Armutlu ilçe merkezinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 53 km uzaklıktadır. Ulaşım için; Yalova Armutlu Yolu’nu kullanabilirsiniz.

Hacı Ali Paşa Cami, aynı zamanda Çarşı Cami olarak da bilinmektedir. Orhan Gazi zamanında yapıldığı düşünülen caminin, yapım tarihi hakkında net bir bilgi yoktur. Mimari özelliklerinden dolayı 19.yüzyılda yapıldığı tahmin edilmektedir. Yapı, moloz taş kullanılarak, dikdörtgen şeklinde inşa edilmiştir.

Üzeri ahşap bir çatı ile örtülü olan yapı, 20. yüzyılın ikinci yarısında restore edilmiş ve sonrasında orjinalliğini büyük ölçüde kaybetmiştir. Eski haline ait sadece minare kaidesi çatı hizasına kadar ayakta durmaktadır. Yakın zamanlarda bu minarenin önüne yeni bir minare eklenmiştir.

Hacı Ali Paşa Camisi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Güneyköy Küçük Cami

Güneyköy Küçük Cami, Yalova’nın Merkez ilçesine bağlı Güneyköy bölgesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 12 km uzaklıkta bulunan camiye, özel aracınız ile D575/E881 üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Osmanlı Dönemi’nden kalma tarihi yapılar arasında yer alan cami, Sultan Reşat tarafından bir çeşme ile birlikte yaptırılmıştır. Tarihi kaynaklara göre 1913 senesinde yapılan cami, Kurtuluş Savaşı döneminde Yunanlılar tarafından ciddi hasara uğramıştır. Mücadele dönemine ait kurşun ve mermi izlerini caminin üzerinde görebilmeniz mümkündür.

Cami, moloz ve örme taşlar kullanılarak yapılmıştır. Pek çok restorasyon çalışması geçiren cami, günümüzde hala eski halini korumaktadır. Kurşun ve mermi izlerinden dolayı Gazi Minareli Cami olarak da bilinmektedir. Günümüzde ibadethane olarak kullanılmaktadır.

Güneyköy Küçük Camisi’ne giriş ücreti yoktur.

Taşköprü

Taşköprü, Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 10,5 km uzaklıkta bulunan köprüye ulaşım için; D575/E881 yollarını kullanabilirsiniz.

Taşköprü, Yalova’nın tarihi yapıları arasında yer almaktadır. Derenin üzerinde yer alan köprü, günümüzde hala aktif olarak kullanılmaktadır. Köprünün yapım tarihi ve kim tarafından yapıldığına dair herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Tarihçilerin tahminine göre ise yapının 400 yıllık bir geçmişe sahip olduğu düşünülmektedir. Kesme taştan inşa edilmiş köprü, daire şeklindeki kemerleri ile de dikkat çekmektedir. 1993 yılında alınan bir karar ile korunması gereken bir kültür varlığı olarak tescil edilmiştir.

Taşköprü’yü ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Çınarcık Merkez Cami

Çınarcık Merkez Cami, Yalova’nın Çınarcık ilçe merkezinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 16,5 km uzaklıkta bulunmaktadır. Ulaşım için; Yalova Armutlu Yolu’nu kullanabilirsiniz.

Dikdörtgen planı ile dikkat çeken yapı, 1911 senesinde yapılmıştır. Yapı, inşa edildiği tarih neticesinde ilçenin en eski camisi olma özelliğini taşımaktadır. Caminin üzerinde iki ayrı kitabe bulunmaktadır. Birinde inşa edildiği tarih yazılı iken diğer kitabesinde ise Sadrazam İbrahim Paşa tarafından yaptırıldığı yazılıdır.

Günümüzde kırmızı beyaz renkleri ile orijinal halinden epey uzaklaşmış olsa da, halen ibadethane olarak kullanılmaktadır. Yalova geziniz sırasında ziyaret edebileceğiniz tarihi yerler arasındadır.

Çınarcık Merkez Camisi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Atatürk Köşkü

Atatürk Köşkü, Yalova’nın Termal ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 16 km uzaklıkta bulunan köşke ulaşım için; Yalova Termal Yolu’nu kullanabilirsiniz.

Atatürk Köşkü, 1929 senesinde yapılmıştır. Yapının tamamı ahşap olan bina, hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hem de İran Şah’ını ağırlamıştır. Yapı, toplam iki kattan oluşmaktadır. 11 odası ve 3 şeref salonu bulunmaktadır. İç dekorasyonu ve işlemeleriyle dikkat çeken yapı, Yalova’nın önemli tarihi yapıları arasındadır.

Yerli Malı Haftası, Türk Tarih ve Dil Kurumlarının kurulması gibi pek çok önemli olaya ev sahipliği yapmıştır. Yapı içerisinde görülmeye değer pek çok önemli eser sergilenmektedir. Vazolar, halılar, karyolalar, piyano, mobilyalar ve tablolar gibi birçok eseri yakından görebilmeniz mümkündür.

Pazartesi günleri dışında haftanın her günü sabah saat 09.00 ile akşam saat 17.00 arası ziyaret edebilirsiniz.

Atatürk Köşkü’ne giriş ücreti 10 TL’dir. Yabancı turistler için 20 TL, öğrenci ve öğretmenler için 5 TL’dir. 65 yaş ve üstüne ise ücretsizdir.

Armutlu Kaplıcaları

Armutlu Kaplıcaları, Yalova’nın Armutlu ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 50 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Yalova Armutlu Yolu üzerinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Armutlu Kaplıcaları, Bizans Dönemi’nden günümüze kadar aktif bir şekilde hizmet vermeye devam etmektedir. Türkiye’nin en eski kaplıcalarından biri olmakla birlikte yıl boyunca pek çok turisti ağırlamaktadır. 57 ile 73 derece sıcaklığa sahip kaplıcalar, birçok rahatsızlığa şifa dağıtmaktadır. Kaplıca içerisinde hem buhar yolu hem de banyo ile tedavi yöntemleri bulunmaktadır.

Kaplıcanın çevresi ağaçlarla kaplı olduğu için gelen misafirlerine şifa dağıtmanın yanı sıra oldukça huzurlu, doğa ile iç içe zaman geçirebilecekleri bir atmosfer sunmaktadır. Yalova geziniz sırasında herhangi bir rahatsızlığınız olmasa dahi mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasındadır.

Armutlu Kaplıcaları’na giriş ücreti kadınlar için 10 TL, erkekler için ise 13 TL’dir. Armutlu Kaplıcaları’nda alınan hizmete göre farklı fiyatlandırma yapılmaktadır.

Deprem Anıtı

Deprem Anıtı, Yalova şehir merkezine bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 3,5 km uzaklıktadır. Ulaşım için; Cengiz Koçal Caddesi’ni ve Fatih Caddesi’ni kullanabilirsiniz.

Deprem Anıtı, 2000 senesinde inşa edilmiştir. Türkiye’de çok büyük acıların yaşanmasına sebep olmuş 17 Ağustos 1999 tarihli deprem için yapılmıştır. Deprem esnasında en çok etkilenen bölgelerden biri olan Yalova’da geçmişin izlerini hatırlamak ve hatırlatmak için yapılmıştır.

Anıt üzerinde depremde hayatını kaybedenlerin isimleri yer almaktadır. Mermer bloklar üzerine kazılan isimlerin yanında yer alan küçük delik ise kaybettikleri yakınlarını görmeye gelenlerin çiçek koymaları için yapılmıştır. Yalova geziniz sırasında mutlaka görmeniz gereken tarihi yapılar arasındadır.

Deprem Anıtı’nı ücretsiz bir şekilde günün herhangi bir saatinde ziyaret edebilirsiniz.

Yalova Açık Hava Müzesi

Yalova Açık Hava Müzesi, Yalova şehir merkezinde yer almaktadır. Ulaşım için; Şehit Ömer Faydalı Caddesi’ni kullanabilirsiniz.

Yalova Açık Hava Müzesi, 2003 senesinde hizmete açılmıştır.  Şehirde yapılan pek çok kazı çalışması sonucu ortaya çıkan çeşitli tarihi eserlerin sergilendiği müzedir. Müze içerisinde Roma, Bizans, Osmanlı dönemlerine ait farklı mezar stelleri sergilenmektedir. Özellikle onur taşları ve sütun kaideleri ise en çok dikkat çeken tarihi eserlerdendir.

Açık Hava Müzesi’nde yer alan tarihi eserler, adından da belli olduğu üzere açık havada uzun ve geniş ağaçlarla çevrelenmiş bir alanda halka sunulmaktadır. Müzenin diğer adı ise Arkeopark’tır. Müzede yer alan tüm tarihi eserleri yakından inceleyebilir ve şehrin tarihi geçmişine doğru keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Haftanın her günü sabah saat 09.00 ile akşam saat 18.00 arası ziyarete açıktır.

Yalova Açık Hava Müzesi’ne giriş ücreti yoktur.

İbrahim Müteferrika Kâğıt Müzesi

İbrahim Müteferrika Kâğıt Müzesi, Yalova şehir merkezine bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 4 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Yaşar Okuyan Bulvarı ve Şht. Ömer Faydalı Caddesi üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

İbrahim Müteferrika Kâğıt Müzesi, Osmanlı Dönemi’nin ilk matbaacısı olan İbrahim Müteferrika adına yapılmıştır. Türkiye’nin ilk kâğıtçılık tarihi müzesi olduğu için şehrin önemli tarihi yapıları arasında yer almaktadır. 2013 senesinde hizmete açılan müze, kâğıdın tarih boyunca ilerlemesine görsel bir açısı sağlamaktadır.

Müze içerisinde İbrahim Müteferrika’nın el yazma eserleri, Osmanlı Dönemi’ne ait birçok el yazması ve el yapımı kâğıtlarla alakalı eserler sergilenmektedir. Kâğıtçılık tarihi konusunda oldukça zengin bir belge kütüphanesine sahip olan müzeyi, Yalova geziniz sırasında mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Pazartesi dışında haftanın her günü sabah saat 08.30 ile akşam saat 18.00 arası ziyarete açıktır.

İbrahim Müteferrika Kâğıt Müzesi’ne giriş ücreti 5 TL’dir.

Tigem Atatürk ve Çocuk Müzesi

Tigem Atatürk ve Çocuk Müzesi, Yalova şehir merkezine bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 3 km uzaklıkta bulunan müzeye özel aracınız ile Cengiz Koçal Caddesi ve Fatih Caddesi üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Tigem Atatürk ve Çocuk Müzesi, Baltacı Çiftliği Köşkü ve Yalova Müzesi olarak da bilinmektedir. Müzenin 19.yüzyılın başlarında yapıldığı tahmin edilmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yürüyen Köşk’ü yaptırmasından önce konakladığı köşklerden biri olarak ün kazanmıştır. 1981 senesinde restore edildikten sonra iç bölümü, Atatürk ile ilgili pek çok eşya ile donatılmıştır.

 Müze, daha çok modern iç dekorlara ev sahipliği yapmaktadır. Atatürk ile ilgili resim, eşya gibi pek çok tarihi eseri yakından görebilmeniz mümkündür. Ayrıca çocuk müzesi olarak da hizmet verdiği için çocukların ilgisini çekecek pek çok eşya da bulunmaktadır. Yalova geziniz sırasında mutlaka görmeniz gereken tarihi yapılar arasındadır.

Grup ziyaretlerinde önceden randevu alınması gerekmektedir. Hafta içi sabah saat 09.00 ile öğlen saat 12.00 arası ve öğlen saat 13.00 ile akşam saat 16.30 arası ziyarete açıktır. Hafta sonları ise sabah saat 10.00 ile akşam saat 16.00 arası ziyarete açıktır.

Tigem Atatürk ve Çocuk Müzesi’ne giriş ücreti yoktur.

Kara Kilise

Kara Kilise, Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 5 km uzaklıkta bulunan kiliseye, özel aracınız ile D575/E881 üzerinden kolay bir şekilde gidebilirsiniz.

Kara Kilise, Yalova’nın simgesel yapıları arasında yer almaktadır. Tarihi kaynaklara göre Erken Bizans Dönemi’nde yapılmıştır. Haç planı mimarisiyle inşa edilen kilisenin yapımında tuğla kullanılmıştır. Geniş bir kapıya ve beşik tonozlara sahiptir.

Kara Kilise, yapıldığı dönemde önce hamam olarak kullanılmış sonrasında kiliseye dönüştürülmüştür. Kubbesi 5,5 m olan yapının uzun tarafı 13 metre, eni ise 10 metredir. Günümüze sadece yapının kubbesi ve kemerleri sağlam bir şekilde ulaşmıştır.

Kara Kilise’ye giriş ücreti yoktur. Gün boyu ziyarete açıktır.

Tarihi Kilise

Tarihi Kilise, Yalova’nın Çınarcık ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 5 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D575/E881 üzerinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Tarihi Kilise, Azize Paraskevi Kilisesi olarak da bilinmektedir. Osmanlı zamanlarından kaldığı düşünülen yapı, dikdörtgen bir planla inşa edilmiştir. Yapımında taş, tuğla ve dağınık moloz kullanılmıştır. Günümüzde şahsa ait bir yapı olduğu için ziyaret edilmesi mümkün değildir.

Tarihi Kilise, ziyarete kapalıdır. Gün içinde dışarıdan görebilmeniz mümkündür.

Kurşunlu Hamamı

Kurşunlu Hamamı, Yalova’nın Termal ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 13 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Yaşar Okuyan Bulvarı/Şehit Ömer Faydalı Caddesi ve Yalova Termal Yolu üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca şehir merkezinden bölgeye kalkan Termal minibüslerini de tercih edebilirsiniz.

Kurşunlu Hamamı, Yalova tarihi gezi listenize eklemeniz gereken yerler arasındadır. Bizans Dönemi’nde İmparator Jüstinyen’in isteği üzerine inşa edilmiştir. O dönemde yaşanan doğal afetler sebebi ile yapı büyük zarar görmüştür. 1900 senesinde ise Osmanlı Dönemi’nin önemli padişahlarından biri olan 2.Abdülhamid tarafından restore ettirilmiştir.

Hamam içerisinde sıcak termal havuzundan, saunasına kadar bütün termal hizmetler yer almaktadır. Özellikle kış aylarında şehir dışından pek çok yerli ve yabancı turist, sıcak termal havuzunda yüzmek için gelmektedir. Yalova’ya geldiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken tarihi yerler arasındadır.

Haftanın her günü sabah saat 08.00 ile akşam saat 22.00 arası hizmet vermektedir.

Kurşunlu Hamamı’nda açık havuz ve kurşunlu banyo kişi fiyatı 50 TL’dir. Çocuklar için ise 25 TL’dir.

Küçük bir şehir olmasına rağmen doğal güzellikleri, termal kaynakları, tarihi yapıları ile gezilip görülecek yerler açısından olduk zengin olan Yalova’da konaklama seçeneklerine göz atmak için Yalova Otelleri sayfamızdaki tesisleri inceleyerek yerinizi ayırtabilirsiniz.

İnternet sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunlu olan çerezler kullanılmaktadır. Reklam/pazarlama, performans/analitik çerezleri ise üçüncü taraf çerezler olup ancak açık rıza vermeniz halinde kullanılabilecektir.Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgiye "Çerez Aydınlatma Metni"nden ulaşabilirsiniz.Tüm çerezlerin kullanımına ve üçüncü taraf çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına onay vermek için "Tümünü Kabul et" e, zorunlu olmayan çerezleri reddetmek için "Tümünü Reddet"e tıklayabilir ya da çerezlere ilişkin tercihlerinizi Çerez Tercihleri seçeneğinden yönetebilirsiniz.